De bouw gaat voor goud!

//De bouw gaat voor goud!

De bouw gaat voor goud!

2017-01-22T20:11:10+01:00 13 februari 2014|Tags: , , |

4x goud 3x zilver 5x brons (hopelijk zijn deze getallen niet meer up to date vlak nadat deze blog gepost wordt!); waar een klein land groot in kan zijn! Natuurlijk komt dit succes bij een schaatser niet vanzelf. Voorbereiding, begeleiding, doorzettingsvermogen, training, training en nog meer training vormen de basis. En net als schaatsen kun je goed bouwen ook zien als topsport. Ik legde in een eerder blog al uit waarom: het succes van een bouwproject komt ook niet vanzelf. Ook hier geldt het adagium: training, training en nog meer training.

Openstaan voor vernieuwing

Wat de bouwwereld van de sportwereld kan leren, is we open moeten staan voor vernieuwing.
Als liefhebber van hardlopen stuitte ik op een mooi voorbeeld – van voor mijn tijd – waarmee ik dit standpunt kan verduidelijken: de manier waarop de Tsjech Emil Zátopek 3x goud won op de Olympische Spelen van 1952 (Helsinki), veranderde de sport. Hij won goud op de 5.000 meter, 10.000 meter én de marathon, terwijl hij die laatste afstand voor het eerst van zijn leven in een wedstrijd liep. Zijn geheim: in tegenstelling tot alle anderen trainde hij geen lange afstanden, maar uitsluitend korte (intervaltraining). Een innovatieve aanpak leidde tot deze waanzinnige prestatie.

Kennis delen essentieel

We moeten dus tegen de stroom in durven gaan, openstaan voor nieuwe technieken (zoals een BIM). En als we daarbij ook nog de opgedane kennis delen, dan kunnen we de bouwwereld veranderen. Net zoals Zátopek deed in de sportwereld. Maar dat vraagt wel van ons dat we dit ook écht willen. En laat dat nu net een lastig punt zijn, want kennis delen kan bij (bouw)bedrijven gevoelig liggen.

Toch is kennis delen essentieel voor succes; om ketensamenwerking te verbeteren en om faalkosten te verminderen. En dat willen we toch allemaal? Als we openstaan om te veranderen en de opgedane kennis te delen, dan kunnen we flinke stappen vooruit zetten in de bouw en voorkomen dat we de aansluiting bij belangrijke ontwikkelingen verliezen. Dan kunnen we samen ook een topprestatie neerzetten!

Kennispartner brengt expertise in

Maar wil je een topprestatie neerzetten, dan kun je eigenlijk niet om een coach heen. Coaches beschikken over kennis waar sporters hun voordeel mee kunnen doen. Over de beste trainingsmethoden, goede voeding en een doordachte planning. Trekken we de lijn door naar de bouw, dan zien we dat hier eigenlijk hetzelfde geldt: om te kunnen vernieuwen en topprestaties te kunnen blijven leveren is kennis nodig. Kennis die soms wel, maar vaker niet allemaal binnen één bedrijf aanwezig is. En dan is het toch handig dat u een coach kunt inzetten?

De Kennispartner is een nieuwe dienst die SBRCURnet u hierbij – met steun vanuit het Opleidings- &Ondersteuningsfonds voor de Bouwnijverheid – kan aanbieden. De Kennispartner wil koploperprojecten in de bouw coachen; wil ondersteunen, en kennis en expertise inbrengen om de juiste randvoorwaarde te creëren. Zodat uw project een succes wordt.

Een meter voorsprong

Twaalfduizendste van een seconde, ofwel achttien cm tekort, Een klein verschil met grote gevolgen. Met een Kennispartner als coach voor uw topsportprestatie in de bouw proberen wij samen te zorgen dat u niet 18 cm tekort komt, maar een meter voorsprong heeft! Wij willen samen voor goud gaan. Doet u mee?

Deze blog is eerder verschenen op SBRCURnet.nl