Rijkswaterstaat versterkt kust Zandvoort

//Rijkswaterstaat versterkt kust Zandvoort

Rijkswaterstaat versterkt kust Zandvoort

2016-05-31T07:53:18+01:00 6 april 2016|Tags: , |

ZANDVOORT – Deze maand begint Rijkswaterstaat met het aanbrengen van 2,4 miljoen kuub zand voor de kust bij Zandvoort en Bloemendaal. In 2004 en 2008 gebeurde dit ook al, maar om de kustlijn op z’n plaats te houden is aanvoer van nieuw zand nodig’, liet Rijkswaterstaat maandag weten.

Het zand wordt gestort op 750 meter van het strand op een diepte van vijf meter. Wind, golven en stroming verspreiden het zand vervolgens geleidelijk richting het strand. De werkzaamheden hebben plaats over een lengte van 7,5 kilometer langs de kustlijn. Strandbezoekers hebben er de komende maanden geen last van, meldt Rijkswaterstaat.

,,Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee”, aldus de overheidsorganisatie.

Dit bericht is verschenen op telegraaf.nl op 04/04/2016. Dit opdracht voor de uitvoering van dit project is verworven door Van den Herik, In de voorbereiding en uitvoering van dit project ben ik actief las project engineer