Watersnood als inspiratie

2019-03-18T11:45:45+01:00 6 maart 2015|Tags: , , , , |

Het is een enorme storm! Het water slaat gevaarlijk tegen de dijk aan waardoor deze dreigt te bezwijken. Als dat gebeurt dreigen slachtoffers te vallen en raken mensen huis en haard kwijt. Een vreselijke ramp…

Lees het volledige verhaal in de November Romeo van maart 2015, het blad van het Korps Nationale Reserve, of lees hieronder verder:

In de stromende regen werkt het Korps Nationale Reserve met man en macht om deze dreiging tegen te gaan. Tot aan hun knieën in de modder vullen soldaten zakken met zand waarna deze in rap tempo van hand tot hand worden doorgegeven en tegen de dijk gelegd. Gelukkig wordt de overstroming afgewend.

Als klein jochie zit ik vol bewondering naar deze televisiebeelden te kijken. Deze eerste kennismaking met de Nationale Reserve maken grote indruk op mij. Zo’n grote indruk dat ik mij twee jaar geleden heb aangemeld bij het korps. Ook ik wil mij inzetten om rampen te bestrijden, zoals het Korps Nationale Reserve in 1995 deed en in recente jaren op andere plaatsen ook. Ik vind het belangrijk om mij voor de maatschappij in te zetten en vooral om Nederland droog en veilig te houden.

Iedereen kent wel het gezegde ‘de put dempen nadat de kalf verdronken is’. Het is belangrijk om rampen te voorkomen in plaats van de symptomen te bestrijden. Hiervoor is het belangrijk voor Nederland om een helder beleid te hebben over hoe om te gaan met water, zodat Nederland droog en veilig blijft. Misschien wel mede door de bovengenoemde televisiebeelden heeft ‘water’ altijd mijn interesse gewekt. Het is zowel onze bondgenoot als onze vijand. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in water, waarbij een de bescherming van Nederland tegen water een grote rol speelde. In mijn dagelijkse werkzaamheden werk ik nu ook als waterbouwkundig ingenieur. Ik wil graag mijn steentje bijdragen in de strijd tegen het water en heb mij daarom aangemeld als kandidaat (Auke Terlouw, lijst 2, CDA, plaats 2) voor de waterschapsverkiezingen van het Waterschap Vallei en Veluwe op 20 maart 2019.

 

Beëdiging als Soldaat van de Koninklijke Landmacht bij de Nationale Reserve